Pobjednici Državnog natjecanja iz vjeronauka!

Završeno je 51. državno natjecanje iz Vjeronauka u srijedu, 24. travnja, u dvorani OŠ u Baški na otoku Krku koje je okupilo 44 ekipe iz cijele Hrvatske, odnosno 176 učenika i 44 mentora. Tema natjecanja bila je Socijalni nauk Crkve. Posljednjeg se dana natjecalo po pet najbolje plasiranih ekipa iz kategorija osnovnih, srednjih i strukovnih škola. Odluku o konačnom poretku i pobjednicima saznao se nakon tzv. Milijunaka.

Prvo mjesto osvojile su: OŠ Jure Kaštelan iz Zagreba, Gimnazija iz Nove Gradiške i Obrtnička škola Koprivnica. Drugo mjesto zauzele su: OŠ Mato Lovrak iz Nove Gradiške, XV. gimnazija iz Zagreba i Srednja strukovna škola iz Vinkovaca. Treće plasirani bili su: Treće plasirani bili su: OŠ Lasinja, I. gimnazija iz Zagreba i Srednja škola Vrbovec.

Svima navedenima uručene su medalje i priznanja. Krčki biskup Ivica Petanjak čestitao je svima te ih obradovao viješću kako će tri prve ekipe iz osnovnih i četverogodišnjih srednjih škola te pobjednička ekipa strukovnih škola od Hrvatske biskupske konferencija biti nagrađene besplatnim putovanjem u Rim. Svima je zaželio puno uspjeha i blagoslovio ih.

Povezane objave

Natjecanje iz vjeronauka – vjeronaučna olimpijada 2020.

anita.vranic

Katehetska škola za vjeroučitelje u posebnim uvjetima odgoja i obrazovanja, program

anita.vranic

Katehetska proljetna škola – Program

anita.vranic

Nastava na daljinu, česta pitanja

anita.vranic

Katehetska proljetna škola, izvješće

anita.vranic

Katehetska škola za vjeroučitelje u posebnim uvjetima odgoja i obrazovanja

anita.vranic