Vjeroučitelji iz cijele Hrvatske za sve vjeroučitelje u Hrvatskoj!

Završni sastanak članova radne skupine za izradu video lekcija iz Katoličkoga vjeronauka održan je  22. veljače 2021.godine online, a sudjelovali su: Ana Volf, Anita Bakovljanec, Dragana Akšamović, Dušan Vuletić, Gordana Barudžija, Gordana Bertović, Ivana Hac, Ivana Turkalj, Ivica Pažin, Katarina Pučar, Klara Labinac, Krešimir Biršić, Ankica Dora Biršić, Kristina Zubalj, Marica Celjak, Marijana Ćorić, Marina Živić, Martina Filipović, Martina Horvat, Nikolina Pavlović, Petra Beljan, Renata Ruić, Snježana Rađa, Svetlana Ćurković, Tihana Petković, Tomislav Šegina, Vesna Hodak, Zdenka Krokar i Zvonimir Lončar.

Sastanak je započeo molitvom i pozdravom predstojnika Nacionalnog katehetskog ureda Hrvatske biskupske konferencije izv. prof. dr. sc. Ivice Pažina, koji je zahvalio svim vjeroučiteljicama i vjeroučiteljima koji su sudjelovali u projektu izrade videolekcija te je istaknuo kako je to projekt u kojemu se najviše toga događalo vezano uz vjeronauk u školi u proteklih godinu dana. Koordinatorica radne skupine Tihana Petković je predstavila rezultate prikupljene anketnim upitnicima provedenima nakon održanih edukacija za vjeroučitelje te je zahvalila na suradnji svim članovima Radne skupine, a voditeljica Radne skupine Gordana Barudžija je uz zahvalu svima, pozvala članove radne skupine na suradnju u budućim edukacijama za vjeroučitelje. Članovi Radne skupine su svoje dojmove i zahvale izrazili tijekom aktivnosti u izlaganju koordinatorice te u chatu. Riječi kojima su opisali što je najvrijednije što će iz iskustva izrade videolekcija ponijeti u svoj daljnji rad jesu: suradnja, kreativnost, iskustvo, prijateljstvo, nova znanja i timski rad.

Tijekom projekta snimljeno je 350 videolekcija za osnovnu i srednju školu koje su vjeroučiteljicama i vjeroučiteljima dostupne na platformi loomen te ih mogu koristiti u svome radu.

Gradovi iz kojih dolaze autori videolekcija. (Priredila Tiha Petković)

Povezane objave

Natjecanje iz vjeronauka – vjeronaučna olimpijada 2020.

anita.vranic

Programi Katehetskih ljetnih škola

anita.vranic

“Da vaša radost bude potpuna”

nku_admin

Upute za provedbu županijskog-nad/biskupijskog Natjecanja iz vjeronauka – Vjeronaučne olimpijade

anita.vranic

Otkazivanje učeničkih natjecanja i smotri

anita.vranic

Katehetska ljetna škola za vjeroučitelje u osnovnim školama, obavijest

anita.vranic