Vjeronaučna olimpijada – pobjednici

Vjeronaučna olimpijada, državno natjecanje iz vjeronauka za osnovne i srednje škole, završila je u srijedu 10. svibnja proglašenjem pobjednika, nakon drugog dijela natjecanja – Milijunaka, u kojem je sudjelovalo pet najuspješnijih ekipa iz svake kategorije.

Prvo mjesto u kategoriji osnovnih škola osvojila je OŠ Mato Lovrak iz Nove Gradiške, drugo mjesto osvojila je OŠ Tučepi, dok je treća bila ekipa iz OŠ Antuna Augustinčića iz Zaprešića. U kategoriji srednjih četverogodišnjih škola pobijedila je ekipa Gimnazije Nova Gradiška, dok su drugo i treće mjesto osvojile I. i III. gimnazija iz Zagreba. Pobjedu u kategoriji srednjih trogodišnjih škola odnijela je Obrtnička škola iz Požege. Pobjednici su, uz medalje, osvojili i plakete s likom blagopokojnog kardinala Franje Kuharića, koji je priznanja dodjeljivao na prvoj Vjeronaučnoj olimpijadi 1973. godine.

Medalje je uručio zagrebački pomoćni biskup mons. Mijo Gorski, a u ime domaćina riječi zahvale uputila je predstojnica Ureda za vjeronauk u školi Zagrebačke nadbiskupije prof. dr. sc. Blaženka s. Valentina Mandarić. Čestitala je pobjednicima, ali i svima koji su sudjelovali na natjecanju.

Biskup Gorski na kraju svečanosti još je jednom čestitao pobjednicima i zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji. Sudionicima je poručio kako su oni danas bolja Hrvatska i zaključio natjecanje udijelivši Božji blagoslov.

Dodjeli medalja i priznanja prisustvovali su župnici iz Pregrade i Tuhlja: preč. Ivan Mikec i vlč. Božo Belinić; predstavnici Agencije za odgoj i obrazovanje te članovi Državnog povjerenstva.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Povezane objave

Sretan Uskrs!

anita.vranic

Međunarodni znanstveni simpozij

anita.vranic

Sjednica predstojnica i predstojnika Katehetskih ureda

anita.vranic

Katehetska ljetna škola za vjeroučitelje u osnovnim školama, obavijest

anita.vranic

Katehetska škola, 10. i 11. studenoga, program

anita.vranic

Vjeroučitelji iz cijele Hrvatske za sve vjeroučitelje u Hrvatskoj!

anita.vranic