Pobjednici Državnog natjecanja iz vjeronauka ”Vjeronaučne olimpijade” u posjeti Hrvatskoj biskupskoj konferenciji

Kao i svih godina prije hrvatski biskupi nagrađuju one koji su uložili veliki trud i osvojili najviša mjesta na Državnom natjecanju iz vjeronauka. Ove godine nagrada je hodočašće u Rim u periodu od 30. kolovoza do. 3. rujna. Nagrađuju su ekipe koje su osvojile prva tri mjesta u kategoriji osnovnih škola i prva tri mjesta u kategoriji srednjih škola.

Od ukupno 3.271 vjeroučenika koliko se ove godine uključilo u natjecanje iz katoličkog vjeronauka, 1. mjesto u kategoriji osnovnih škola osvojila je ekipa iz OŠ Eugena Kvaternika iz Velike Gorice sa svojom mentoricom Natašom Čurić, a u kategoriji srednjih škola 1. mjesto osvojila je ekipa iz  XV. Gimnazije sa svojim mentorom Velimirom Mandićem.

Ovogodišnji pobjednici Državnog natjecanja iz vjeronauka ”Vjeronaučne olimpijade”, 24. svibnja 2022. posjetili su Hrvatsku biskupsku konferenciju, Nacionalni katehetski ured i Hrvatski katolički radio.

Tijekom svog posjeta gostovali su u emisiji na Hrvatskom katoličkom radiju ”Novi valovi dobrote” gdje su imali priliku izreći svoja iskustva kako o pripremi za natjecanje tako i o svojoj izvrsnosti. Svi zajedno su se složili kako je stvaranje prijateljstva i rast u vjeri najveća vrijednost natjecanja iz vjeronauka.

Susreli su se i s predstojnikom Nacionalnog katehetskog ureda izv. prof. dr. sc. Ivicom Pažin.

 

NOVI VALOVI DOBROTE, 24. SVIBNJA 2022.

https://soundcloud.com/hrvatska-katolicka-mreza/novi-valovi-dobrote-240522

Urednica i voditeljica emisije bila je Snježana Kirinić Grubić.

 

 

 

 

Povezane objave

Sretan Božić!

anita.vranic

Katehetsko nastojanje Crkve i vjeronauk u školi u Godini vjere

nku_admin

”Probudi dobro u svijetu”

anita.vranic

Katehetska jesenska škola za vjeroučitelje u posebnim uvjetima odgoja i obrazovanja, izvješće i materijali

anita.vranic

Predstavljanje zbornika

anita.vranic

Čestit Božić i sretna Nova Godina!

anita.vranic