Vijesti

Poziv na javnu raspravu

poziv na javnu raspravu

Radni tekst dokumenta HBK „Da vaša radost bude potpuna (Iv 15,11).
Kateheza i rast u vjeri u današnjim okolnostima“;

Hrvatska biskupska konferencija je uz pomoć svoga Vijeća za katehizaciju i novu evangelizaciju priredila radni tekst dokumenta "Da vaša radost bude potpuna (Iv 15,11). Kateheza i rast u vjeri u današnjim okolnostima". Cilj Dokumenta je, imajući na umu bogatu katehetsku baštinu naše Crkve, po prvi puta u novijoj povijesti sagledavati sveukupno katehetsko djelovanje Crkve kao jedinstvenu cjelinu. Njime se želi upozoriti na neke značajnije pothvate u obnovi kateheze kao odgoja u vjeri: u obitelji, u okviru vjeronauka u školi i vjerskoga odgoja u predškolskim ustanovama, te u okviru kateheze u župnoj zajednici. Istodobno se želi afirmirati župnu zajednicu kao subjekt i mjesto ostvarenja katehetskog djelovanja te župnika kao prvog katehetu unutar njegove župne zajednice.

Opširnije...

Svečana akademija povodom 25 godina vjeronauka u školi

akademija 039

Svečanom akademijom u organizaciji Hrvatske biskupske konferencije u Hrvatskome narodnom kazalištu u četvrtak, 13. listopada obilježeno je 25 godina katoličkog vjeronauka u školi u Republici Hrvatskoj.

Opširnije...

Zahvalno euharistijsko slavlje za 25 godina ponovne prisutnosti vjeronauka u školama

Zahvalno euharistijsko slavlje za 25 godina ponovne prisutnosti katoličkog vjeronauka u hrvatskim školama predvodio je u petak 14. listopada u zagrebačkoj prvostolnici zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. U koncelebraciji bili su i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić, predsjednik Vijeća HBK za katehizaciju i novu evangelizaciju đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, zagrebački pomoćni biskupi Ivan Šaško i Mijo Gorski, generalni tajnik HBK mons. Enco Rodinis, v.d. dekana Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. Tonči Matulić, predstojnik Nacionalnoga katehetskog ureda HBK-a doc. dr. Ivica Pažin, te još petnaestak svećenika. Misi su nazočili sudionici simpozija organiziranog u prigodi obilježavanja te obljetnice.

Opširnije...

Čestit Božić i obilje Božjeg milosrđa u Novoj godini!

Rođenje Kristovo


''Lice milosrđa nebeskog Oca je Isus Krist.
Milosrđe je postalo živo, vidljivo i dosegnulo svoj vrhunac u Isusu iz Nazareta.
U ''punini vremena'', kada je sve bilo uređeno prema njegovu planu spasenja,
poslao je svoga Sina
rođena od Djevice Marije da na konačan način objavi svoju ljubav prema nama.''

 

Lice milosrđa, 1

Svojim katehetskim radom,
spominjući se na poseban način
dvadesetpete godine vjeronauka u školi,
Crkva želi naviještati rođenje Spasitelja
svakom stvorenju.

Kao suradnici te svete i radosne zadaće
želimo Vam čestit Božić
i obilje Božjeg milosrđa
u Novoj godini!

Djelatnici Nacionalnog katehetskog ureda HBK

Opširnije...