Znanstveni skupovi

Simpozij u povodu 25 godina vjerskoga odgoja i vjeronauka u školi

simpozij 25 001

U organizaciji Nacionalnoga katehetskoga ureda Hrvatske biskupske konferencije i Agencije za odgoj i obrazovanje pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta u petak 14. listopada otvoren je u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu simpozij u povodu 25 godina vjerskoga odgoja i vjeronauka u školi "Katolički vjeronauk u školi 1991.–2016.". Simpozij je namijenjen ponajprije vjeroučiteljima voditeljima županijskih stručnih vijeća, zatim vjeroučiteljima u zvanju mentora i savjetnika, te ostalim uzvanicima.

Opširnije...

Simpozij u povodu 25 godina vjerskog odgoja u školi

Simpozij---25-godina-vjeronauka-u-skoli---za-tisak M-1

Simpozij za vjeroučitelje voditelje županijskih stručnih vijeća, vjeroučitelje savjetnike i vjeroučitelje mentore te druge zainteresirane vjeroučitelje.

KATOLIČKI VJERONAUK U ŠKOLI

1991. – 2016.

14. listopada 2016.

Nadbiskupijski pastoralni institut, Kaptol 29, Zagreb

Opširnije...

Vjeronauk unutar novih smjernica odgoja i obrazovanja

Stručni skup za vjeroučitelje voditelje županijskih stručnih vijeća u RH

Stručni skup za vjeroučitelje voditelje županijskih stručnih vijeća u RH, u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Nacionalnog katehetskog ureda, održan od 1. do 3. listopada 2014. U Nadbiskupijskom pastoralnom institutu okupilo se pedesetak voditelja županijskih stručnih vijeća iz cijele Hrvatske, zajedno s predstavnicima Katehetskih ureda i Ureda za vjeronauk, kao i višim savjetnicima u Agenciji za odgoj i obrazovanje.

Opširnije...

Znanstveni skup o školskom vjeronauku u Europi

Glavni grad Češke ove je godine bio domaćinom šesnaestog po redu međunarodnog znanstvenog skupa koji već trideset godina u dvogodišnjem ritmu organizira Europski forum za školski vjeronauk. U prostorima centra „Mariapoli", koji vodi međunarodni tim pokreta Fokolara, u praškoj četvrti Vinorž od 23. do 27. travnja 2014. na susretu se okupilo dvadeset i pet sudionica i sudionika iz Češke, Hrvatske, Italije, Litve, Njemačke, Poljske, Slovačke, Španjolske i Velike Britanije kako bi razmišljali i raspravljali o temi „Izlazak na periferije kršćanstva – Vjeronauk kao poziv".

Opširnije...

Kohlbergova teorija kognitivnog moralnog razvoja

kohl 2x

Agencija za odgoj i obrazovanje, u suradnji s Nacionalnim katehetskim uredom Hrvatske biskupske konferencije, organizirala je stručni skup za više savjetnike za vjeronauk i nacionalne programe AZOO-a, nastavnike vjeronauka i nastavnke etike, pod nazivom „Kohlbergova teorija kognitivnog moralnog razvoja i Kohlberg-Fentonov pristup vođenju rasprava o moralnim dilemama“.

Opširnije...